Duurzame energie

 

Duurzame Energie is de verzamelnaam voor energie die verkregen wordt uit hernieuwbare energiebronnen die nooit op zullen raken, zoals zon, wind en water.
 

PV-panelen:

Een PV-installatie is een duurzame manier van energie opwekken. Deze systemen kunnen wij volledig voor u ontwerpen en installeren.

Met een PV-installatie wekt u uw eigen duurzame energie op en is prima mogelijk in Nederland. Met vast gemonteerde zonnepanelen kunt u jaarlijks tussen de 80% en 90% van het geïnstalleerde vermogen opwekken.  Elke situatie is wel anders, want dit hangt af van: de oriëntatie ten opzichte van het zuiden, de hellinghoek van de panelen en eventuele schaduwwerking (van bomen, schoorstenen, dakkappen of omliggende panden). Wij denken graag met u mee.

Het rendement van een PV-paneel wordt steeds hoger, terwijl de prijzen gelijk blijven of zelfs dalen. De terugverdientijd van een PV-installatie zal veelal binnen de tien jaar vallen. De levensduur van een PV-installatie wordt inmiddels op 25 jaar gezet.

Voor elke situatie is een oplossing. Schuine daken, platte daken, veranda’s of op de grond gemonteerd in de tuin, voor elk van deze situaties is er een geschikt montagesysteem.

 

All eletric woning:

In de toekomst zal de gasaansluiting uit de woning verdwijnen. In deze woningen wordt alleen nog elektra verbruikt. Dit betekent dat de warmwatervoorziening maar ook de verwarming elektrisch wordt verzorgd. Denk hierbij aan aardwarmtepompen of luchtverwarming.  Wij zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling de woningen van E woning  waar wij de elektrische installatie, ventilatie, luchtverwarming en PV-instalatie mogen verzorgen.

 

Laadpalen:

U kunt bij ons ook terecht voor het laten plaatsen van een laadpaal t.b.v. uw elektrisch of hybride auto. Wij voeren diverse merken, altijd passend bij uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.