3D BIM tekenen


Ook Beerepoot Installatietechniek gaat met zijn tijd mee en staat daarmee open voor de diverse ontwikkelingen in de markt. 3D tekenen is een van deze ontwikkelingen waarvan wij overtuigd zijn dat dit de toekomst heeft!

Het doel van 3D tekenen, oftewel BIM (Building information modeling) is het voorkomen van fouten in het werk. Doordat de diverse partijen nauw met elkaar samenwerken worden er veel fouten voorkomen. Elke discipline zal door de aannemer worden samengevoegd  in een model. In dit model kunnen alle ‘botsingen’ (clashes) met verschillende disciplines worden bekeken. Nadat er een overzicht gemaakt is van de diverse clashes zullen de partijen met elkaar in overleg treden om naar passende oplossing te zoeken.

Doordat er in een vroeg stadium al veel van deze clashes opgelost worden zullen er tijdens de bouw minder van deze onverwachte problemen ontstaan en zal dit aanzienlijk veel tijd schelen.

Op dit moment modelleren wij met DDS-CAD. Dit tekenpakket gebruiken wij voor zowel het 3D en het traditionele 2D tekenen. We werken met twee disciplines: ventilatie en elektra.

DDS is een gemakkelijke tekenprogramma voor de installatie branche waarbij een goede ondersteuning geboden word.

Heeft u vragen over het samenwerken met ons in BIM? Stel ze gerust, wij zijn graag uw partner in het modelleren!

 


totaal 3 afbeeldingen

Elektra_kelder_V2
Keukenwand_V2
parkeergarage_V2